Biztonság, tűzvédelem, környezetvédelem

Biztonság

Az Ön, valamint személyes tárgyai biztonsága a legfontosabb számunkra. Abban az esetben, ha valami zavaró, illetve gyanús magatartást észlel, kérjük, ezt haladéktalanul jelentse dolgozóinknak. Kérjük, minden esetben tartsa magánál kulcskártyáját, és figyeljen annak megőrzésére. Abban az esetben, ha kulcskártyája elveszett, kérjük, jelentse a recepciónak.

Ha a szobában tartózkodik, kérjük zárja be az ajtót a biztonsági kallantyú segítségével. A szoba elhagyása előtt kérjük győződjön meg arról, hogy az ablakokat becsukta. Kérjük, ne nyisson ajtót ismeretlen személynek, illetve egyeztessen a recepcióval idegen személy érkezése esetén.

Kérjük, ne hagyjon semmilyen fontos és értékes tárgyat őrizetlenül a szobában! A szálloda minden szobában széfet biztosít Vendégei részére. A szobaszéf biztonságos, azonban nem helyettesíti a recepción elhelyezett széfet és nem módosítja a hotel felelősségét az abban elhelyezett értékekért. További információért kérjük, forduljon a recepcióhoz.

Kérjük, ne hagyjon értékeket a gépjárművében!

Kérjük, ne hagyja csomagjait őrizetlenül a nyilvános területeken!

Kérjük, ne hagyja a kulcskártyát a szobában!

Tűzvédelmi információk

Amikor Ön bejelentkezik:

Keresse meg a szobájához legközelebbi vészkijáratot. Kérjük, számolja meg a vészkijáratok közötti ajtókat. Nyissa ki a vészkijárati ajtót és ellenőrizze a lépcsőház elrendezését. Keresse meg a legközelebbi tűzjelző berendezést és tűzoltó készüléket. Szobájában olvassa el az ajtó hátoldalán található menekülési útvonal és tűzvédelmi szabályzat tájékoztatót. Mindig tartsa a kulcskártyáját praktikus helyen vész esetére is.

Menekülési terv:

Ha Ön tüzet vagy füstöt észlel szobájában: Hívja a recepciót (9), és határozza meg a pontos tartózkodási helyét. Ezt követően vegye magához a kulcskártyáját, hagyja el a szobát és csukja be a szobaajtót! Értesítse az Önnel egy térben tartózkodó személyeket is! Aktiválja a legközelebbi tűzjelzőt! Keresse meg a legközelebbi lépcsőt (NE HASZNÁLJA A LIFTEKET) és hagyja el az épületet. Füst esetén alacsony testhelyzetben közlekedjen.

Ha forró az ajtó:

Ebben az esetben NE NYISSA KI AZ AJTÓT! Hívja a recepciót (9), és határozza meg pontos tartózkodási helyét. Helyezzen el egy nedves törölközőt vagy ruhákat a szobaajtó aljánál, és a szellőzőnyílásoknál, hogy kívül tartsa a füstöt. Őrizze meg nyugalmát és várja a további utasításokat. Ha nem tud kijutni, a legbiztonságosabb az, ha a szobában marad. Ha azt gondolja, hogy ki szeretné nyitni az ablakot friss levegőért és Ön emeleti szinten tartózkodik, ne törje be az ablakot, mert később kialakuló füst beáramolhat szobájába.

Energetikai szakreferensi jelentés

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény és az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról szóló 122/2015. (V.26.) korményrendelet aapján a 2023. évi szakreferens által készített riportot az alábbiakban megtekintheti.